Nejprodávanějším konvektomatem je konvektomat Retigo 6xGN1/1.
Navigace v sekci
- Chemie - Mycí a čistící prostředky
- Vakuovací sáčky
- Nerezový nábytek
- Chladící zařízení
- Nářezové stroje
- Vakuové baličky
- Varná technika
- Pece
- Vitríny
- Zařízení pro ohřev a výdej jídel
- Termoporty, jídlonosiče, várnice
- Myčky nádobí
- Konvektomaty
- Kuchyňské stroje
- Stolní zařízení
- Nápojová technika
- Regály IN-FIX
- Doplňková zařízení
- KitchenAid
- Profi nádobí
- Gastro bazar, výprodej
Výhody konvektomatů
U tradičního způsobu tepelného zpracování je značná spotřeba tuku při smažení, pečení a fritování. K tepelné úpravě v parním konvektomatu není zapotřebí téměř žádného tuku.
Proč koupit konvektomat u nás
Náš šéfkuchař provede školení personálu kuchyně a provede potřebná nastavení na míru Vašim potřebám. Předvede práci s konvektomatem a detailně ukáže jednotlivé funkce konvektomatu.
Nejprodávanější konvektomat
Proč nakupovat u nás
V případě objednávky složitějších zařízení náš kuchař provede odborné zaškolení Vaší obsluhy, předvede a nastaví výrobek na míru Vašim potřebám.
Zavolejte mi
Elektrické a plynové konvektomaty od firmy RETIGO
Nový konvektomat RETIGO VISION představuje nejúspornější konvektomat na trhu. Kombinace unikátních technických řešení uspoří uživateli peníze a zároveň pomáhá šetřit životní prostředí.
Elektrické konvektomaty RETIGO
|
Plynové konvektomaty RETIGO
|
Příslušenství ke konvektomatům RETIGO
|
Základní charakteristika modelové řady konvektomatů Retigo
Konvektomaty RETIGO lze ve zkratce charakterizovat jako:
- Kompletní vývoj i výroba zařízení probíhá v České republice
- Kvalitní a bytelné zpracování stroje
- Chytré funkce
- Nízké náklady na provoz a servis
- Trvanlivost - námi dodávané a servisované konvektomaty jsou v provozu běžně deset let a více
- Komfortní a intuitivní ovládání konvektomatu
- Úsporný provoz stroje - silná tepelná izolace zabraňuje únikům tepla, ECO režim
- Dvě modelové řady - Blue Vision a Orange Vision
Unikátní vlastnosti nové řady konvektomatů RETIGO VISION:
VISION PERFECT COOKING
S konvektomaty Retigo Vision máte jistotu, že výsledek vaření bude vždy skvělý. Připravená jídla mají perfektní barvu, jsou šťavnatá, křupavá a zdravě připravená s minimem přidaného tuku.
- Vynikající výsledky vaření v páře
- Ideální barva a křupavost jídel
- Méně stresu v kuchyni
- Všechny technologické přípravy v jediném zařízení
VISION DESIGN
Konvektomat Retigo Vision Vám nabízí skvělou kombinaci funkčnosti, výborné ergonomie a atraktivního vzhledu. To vše s důrazem na bezpečnost a hygienu.
- Komfortní vaření bez rizika úrazu
- Minimální riziko popálení
- Záruka plnění hygienických standardů
- Vysoká spolehlivost
SMART INVESTMENT
S konvektomatem Retigo Vision šetříte peníze každý den. Prokazatelně nejnižší spotřeba energie, vody a nízké náklady na automatické mytí Vám zaručí rychlou návratnost investice.
- Úspory energie
- Úsporné mytí
- Bezkonkurenční návratnost investice
MY VISION CONTROLS (pouze konvektomaty BLUE VISION)
Nejjednodušší ovládání na trhu Vám šetří čas a umožní rychle a jednoduše nastavit, co potřebujete. Displej reaguje perfektně, i když máte mastné ruce nebo pracujete v rukavicích. Hlavní menu si můžete přizpůsobit.
- Plná koncentrace na vaření
- Žádné nepříjemné prodlevy
- Vše potřebné na hlavní obrazovce
Základní rozdíly mezi modelovými řadami konvektomatů Retigo Blue Vision a Orange Vision:
Modelová řada Retigo Blue Vision a Retigo Orange Vision se na první pohled liší stylem ovládání. U Retigo Blue Vision se konvektomat ovládá pomocí grafického dotykového displeje podobně jako u chytrých mobilních telefonů. Konvektomaty Retigo Orange Vision se ovládají pomocí jednoduššího displeje.
Dále ve výbavě Retigo Orange Vision chybí některé nadstandardní funkce - časování zásuvů, Delta T vaření, Cook & Hold, Golden Touch, klapka pro rychlé odvlhčení varné komory, šestibodová teplotní sonda, atd. Nová řada konvektomatů Retigo ORANGE VISION, která byla uvedena na trh v roce 2017, je již vybavena automatickým mytím Active Cleaning.
Cenový rozdíl mezi modely Blue Vision a Orange Vision je přibližně 16 % v závislosti na dané velikosti konvektomatu.
Pro méně náročné provozy jako jsou školní a podnikové kuchyně a jídelny, kde skladba jídelníčku není tak náročná a konvektomat se používá v jednotných fázích, je konvektomat řady Orange Vision plně dostačující.
Pro náročnější hotelové kuchyně, restaurace, kde se jídla připravují podle jídelního lístku, doporučujeme model Retigo Blue Vision. Vyšší řada konvektomatů Blue Vision umožňuje díky lepšímu systému ovládání a pokročilým funkcím využívat konvektomat efektivněji a více šetřit čas obsluhujícího personálu.
Konvektomaty Retigo disponují řadou úžasných a velmi užitečných funkcí. Například funkce nízkoteplotní pečení přes noc dokáže využít Váš konvektomat vskutku na sto procent. Výsledkem je pak perfektně připravené maso v momentě příchodu personálu na pracoviště.
Jsme si vědomi toho, že konvektomat disponuje obrovským potenciálem, který však vyžaduje důkladné proškolení obsluhujícího personálu. Ke konvektomatu tak našim zákazníkům poskytujeme prvotní školení obsluhy konvektomatu.
Co je to konvektomat?
Konvektomaty jsou multifunkční kuchyňská zařízení, která se stávají nepostradatelnými pomocníky při přípravě jídel za dodržení nejpřísnějších hygienických požadavků. Lze v nich vařit, péci, smažit, sušit, udržovat a ohřívat veškeré druhy pokrmů.
Na rozdíl od zastaralých postupů vaření zůstávají při přípravě v konvektomatu minerální látky obsaženy v potravině. Navíc Vám konvektomat díky své nízké spotřebě elektrické energie, vody, času a náhradě mnohých kuchyňských zařízení ušetří nemalé finanční prostředky. Také možnost vaření zcela odlišných druhů pokrmů (např. jablečný závin a grilované kuře) najednou, bez promísení chutí a pachů, je kuchaři velmi oceňována.
Veškeré hodnoty při vaření potraviny jsou hlídány pomocí mikroprocesoru, díky kterému lze dosáhnout vynikajících výsledků vaření.
Do výbavy konvektomatů patří i teplotní sonda měřící aktuální teplotu v jádře potraviny. Tyto hodnoty jsou důležité, má-li být dodržena analýza kritických bodů – zvaná HACCP.
Díky chytrému software se konvektomat velmi jednoduše připojí k jakémukoliv počítači, hodnoty přípravy potravin jsou ukládány a konvektomat lze počítačem dokonce kontrolovat na dálku.
K dokonalému výsledku při vaření lze vybírat z těchto režimů:
HORKÝ VZDUCH - ROZSAH TEPLOT 30 - 300 °C
- V tomto režimu se jídla připravují působením horkého vzduchu, který rovnoměrně cirkuluje v celém varném prostoru při teplotách od 30 do 300 °C.
- Využití - pečení a grilování kuřat, minutková kuchyně, smažení řízků, pečení buchet, moučníků, croissantů a baget.
KOMBINOVANÝ REŽIM - ROZSAH TEPLOT 30 - 300 °C
- Spojení horkého vzduchu a páry. Ideální pro přípravu masa (minimalizuje váhové ztráty), umožňuje dosažení šťavnatosti.
- Využití - příprava masa a zapékání těstovin, francouzských brambor, žemlovek.
PARNÍ REŽIM - ROZSAH TEPLOT 30 - 130 °C
- Vaření brambor, knedlíků, rýže, zeleniny, vajec, hovězího a uzeného masa.
BIO VAŘENÍ - ROZSAH TEPLOT 30 - 90 °C
- Šetrné vaření v rozsahu nízkých teplot, při kterých jsou minimalizovány váhové ztráty, potraviny neztrácejí vůni, barvu, minerály, vitamíny ani výživnou hodnotu.
Doplňkové zařízení vhodné ke konvektomatům
Konvektomaty lze v kombinaci s určitými výrobky využít pro nové postupy přípravy pokrmů, zlepšení systému práce v kuchyni a objevení nových podnikatelských příležitostí. Díky řadě zkušeností z gastronomie Vám můžeme pomoci s výběrem vhodného zařízení a poradíme jak zařízení vhodně používat.
Konvektomat doporučujeme kombinovat s: