Asijské kuřecí burgery se salátem z rýžových nudlí
Recept na kuřecí burgery - Počet porcí: 4
Tento recept je připraven od odborníků KitchenAid pro použití Food processoru - krouhače a kráječe zeleniny KitchenAid.
Potřebujete:
12 stonků citrónové trávy
1-2 zelené chilli papričky
2 šalotky
4 lžíce pražených, solených arašídů,
plus navíc na ozdobu
1 lžička mletého jemného kari
1 lžička cukru
2 lžíce rybí omáčky
3 lžíce kokosového krému
500 g mletého kuřecího masa
rostlinný olej, na smažení
Salát z rýžových nudlí:
75 ml rybí omáčky
3 lžíce rýžového vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce cukru
1 červená chilli paprička
200 g rýžových vlasových nudlí
(vermicelli)
½ svazek máty
½ svazek koriandru
Postup:
Nejprve si udělejte nudlový salát. Dresing vyrobíte šleháním rybí omáčky, rýžového vinného octa, limetové šťávy a cukru, dokud se cukr nerozpustí. Červenou chilli papričku nasekejte najemno a vmíchejte do dresingu. Pokud chcete, můžete v chilli nechat i semínka, dresing pak bude pálivější.
Namočte rýžové nudle do vařící vody, dokud dostatečně nezměknou, pak je dobře přeceďte. Nahrubo nasekejte mátu a koriandr a vmíchejte je pak do nudlí.
Ochuťte polovinou dresingu a dejte stranou.
Tuhé vnější listy citrónové trávy odstraňte a zbytek nasekejte. Z chilli papriček odstraňte semínka a pak je společně se šalotkami nasekejte nahrubo.
Do food processoru nasaďte univerzální nůž a přidejte citrónovou trávu, chilli papričky, šalotky, arašídy, mleté kari, cukr, rybí omáčku a kokosový krém.
Zpracujte na co nejjemnější konsistenci na vysokou rychlost. Přidejte mleté kuřecí maso a zpracujte krátce na nízkou rychlost, dokud se všechny ingredience nespojí. Vyjměte z pracovní mísy a vytvarujte do malých burgerů o tloušťce asi 1 cm. Opékejte je 5-6 minut na každé straně v rostlinném oleji.
Podávejte s nudlovým salátem polité trochou zbývajícího dresingu.
Ozdobte arašídy pro dodatečnou křupavost.